Praktiske opplysninger

Dette trenger du å vite om løypa og de praktiske tingene rundt Gran Fondo Strade Statskog:

Starten

Rittet starter ved AMFI Steinkjer. Der blir det utdeling av startnummer fra klokken 08.00 rittmorgenen l. Det vil også være utdeling av startnummer hos Intersport ved AMFI Namsos fredag før rittet. Starten er klokken 10. Det er fellesstart og nøytral start med masterbil de første fire kilometer, ut av Steinkjer sentrum.

Garderobe/toalett

Det er garderobe og toalett hos Care Treningssenter på AMFI Steinkjer – like ved starten.

Tidtaking

Tidtaking skjer elektronisk med EQ-timing; du får en klistrelapp som settes på hjelmen, og to startnummer som festes på trøya med sikkerhetsnål, for målfoto.

Transport

Buss til startområdet går fra Namsos skysstasjon, på kaia i Namsos, klokken 07.30. Innlasting i egen skapbil for transport av sykler skjer fra klokken 07.00. Vi har pledd til å dekke over sykler, men trenger du mer polstring, kan du ta med en egen pappeske. Alle får utlevert en egen bagasjetag med startnummer som kan festes på bagasje du ønsker å frakte tilbake til målområdet.

Returbuss går fra samme sted i Namsos til Steinkjer klokken 16.30. Ved stor påmelding kan det bli satt opp flere busser.

Siste frist for bestilling av buss er onsdag kl. 18.00. Da stenges også påmeldingen for endringer. Vi har ikke mulighet til å ta etteranmelding på buss eller betaling på bussen. Det går også vanlig rutebuss med AtB fra Namsos til Steinkjer lørdag kl. 1340 og 1540, men her kan ikke vi garantere plass til deg og sykkel.

Bussbillett inkluderer transport av sykler og bagasje, og koster 200 kroner. Du bestiller på Min side i eqtiming – oppskrift på hvordan du gjør det ligger her: http://www.eqtiming.no/encyclopedia/etterbestilling-av-transport/

Øvrig info

Rittet er et turritt som arrangeres som landeveisritt, etter UCI og Norges Cykleforbunds regler. Se sykling.no for detaljer.

Du må forholde deg til vanlige trafikkregler underveis, deler av løypa er åpen for biltrafikk. Det er ikke tillatt med egne følgebiler.

Det er skilting og vakthold underveis, følgebil foran og bak, løypepatruljer fra Røde Kors og egen oppsamlerbil for de som eventuelt må bryte. Du bør være utstyrt for å takle punktering og mindre reparasjoner selv.

Det er fire mat- og drikkestasjoner underveis – den første på Midterfjellet etter ca. 32 km, den neste i Kleiva, etter 48 km, så en matstasjon i nærheten av Skatlandsstrand etter 70 km. Familie og venner som ønsker å se rytterne underveis, kan kjøre eller sykle opp hit fra Gryta i Namdalseid. Den siste drikkestasjonen er i Bangdalen med ca. 18 km igjen til mål. Det er bare tillatt å kaste avfall i søppelsonene på matstasjonene.

Det er deltakerpremie til alle, og vinnertrøye til alle klassevinnere.

Løypa går de første 17 kilometrene på fin asfalt, fra Steinkjer til Binde. Derifra over til Sunnan er det et grusparti som starter med en liten kneik.

Totalt er det 45 kilometer med grusvei og 55 kilometer med asfalt.

Hele løypa finner du her på Strava

Der har vi også lagt inn alle gruspartiene som egne segmenter – med rangering etter vanskelighetsgrad, fra * som det letteste, til ***** som det mest krevende. Det er ingen tekniske partier, men det er et grusparti på seks kilometer ved Kvinnvatnet som er en blanding av noen skarpe småsteiner og kjerrevei.

Nedkjøringen fra Midterfjellet kan være skummel, spesielt med smale dekk, ta hensyn her.

Det siste gruspartiet på 1,2 km inn til Namsos sentrum går på en nedlagt jernbanelinje, og gjennom to tuneller. Her vil det ikke være plass til to i bredden eller til å passere. For å komme inn på jernbanelinja er det en 90 grader sving der du må stoppe nesten helt opp. Det vil være vakthold her, følg instruksjonene og vær på vakt. Vær også obs på at jernbaneskinner blir svært glatte hvis det blir regn.

Målgangen i 2019 blir fortsatt via kaia i Namsos, men selve målet vil være ved Namsos Storsenter.

I mål ved Namsos storsenter er det utsalg fra blant andre Hamstad kafe, og vi oppfordrer selvfølgelig til å teste espressokoppen du får i deltagerpremie. Det er også kiosk og utsalgssteder, og utestedet Sirkus bytomta har åpent for servering. Det finnes toaletter her og inne på storsenteret. Det blir også tilgang på sykkelparkering. Bussene og bilen som skal frakte sykler og ryttere tilbake til Steinkjer har avgang kl. 1630. Garderober og dusj er tilgjengelig ved Træn Namsos, som er bortenfor Nexans-bygget.

Premieutdelingen foregår ved Namsos storsenter klokken 15.

Vi ønsker deg velkommen til Steinkjer og Namsos, og lykke til med årets Gran Fondo Strade Statskog!

Følg oss på vår Facebook-side https://www.facebook.com/stradestatskog/ for flere oppdateringer, eller send oss melding der hvis du har spørsmål.