Gran Fondo Strade Statskog er et nytt sykkelritt – men med klassiske tradisjoner. Løypa går mellom Steinkjer og Namsos, på asfalt i starten, men så på fine grusveier mellom Veldemelen og Bangdalen, gjennom Statskog sine naturområder. Gran Fondo Strade Statskog forener både tradisjonen med et Gran Fondo-ritt – som er blitt populære lange turritt der alle kan delta, og den klassiske sykkelhistorien som er gjennoppstått i Strade Bianche i Italia, som går på de hvite grusveiene gjennom Toscana.

Starten er i Steinkjer sentrum, og målgang er i Namsos sentrum under Namsosmartnan. Her blir det mye folkeliv og stor stemning ved innkomsten. Rittet foregår som et landeveisritt og turritt, og du kan delta med hvilken sykkel du vil – enten det er racer, cross, hybrid eller terrengsykkel. Men det er anbefalt å bruke en sykkel og dekk som tåler skarpe steiner og litt risting, så crossykkel eller terrengsykkel er det som egner seg best.

Vi kommer til å tilby busstransport og transport av sykler for de som har behov for det.

Første utgave av Gran Fondo Strade Statskog gikk i 2017 – og ble en stor suksess. Det var svært mange gode tilbakemeldinger på både rittet og løypa, og vi gjentar derfor samme trase i 2019.

Gran Fondo Strade Statskog ble startet av Namdalsavisa og Statskog, i forbindelse med at Namdalsavisa feirer sitt 100-årsjubileum i 2017. Andre samarbeidspartnere er Statnett, Amfi, Namsos sykkelsenter, Arctic Race of Norway, Træn, Høylandet Auto og teknisk arrangør er Namdal sykkelklubb i samarbeid med Sunnan Cykleklubb.