Om rittet

Dette er Gran Fondo Strade Statskog

Høydepunkter fra rittet 2019

Gran Fondo Strade Statskog er et nytt sykkelritt – men med klassiske tradisjoner. Løypa går mellom Steinkjer og Namsos, på asfalt i starten, men så på fine grusveier mellom Veldemelen og Bangdalen, gjennom Statskog sine naturområder. Gran Fondo Strade Statskog forener både tradisjonen med et Gran Fondo-ritt – som er blitt populære lange turritt der alle kan delta, og den klassiske sykkelhistorien som er gjennoppstått i Strade Bianche i Italia, som går på de hvite grusveiene gjennom Toscana.

Starten er i Steinkjer sentrum, og målgang er i Namsos sentrum. Her blir det mye folkeliv og stor stemning ved innkomsten. Rittet foregår som et landeveisritt og turritt, og du kan delta med hvilken sykkel du vil – enten det er racer, cross, hybrid eller terrengsykkel. Men det er anbefalt å bruke en sykkel og dekk som tåler skarpe steiner og litt risting, så crossykkel eller terrengsykkel er det som egner seg best.

Vi tilbyr busstransport og transport av sykler for de som har behov for det.

Første utgave av Gran Fondo Strade Statskog gikk i 2017 – og ble en stor suksess. Det var svært mange gode tilbakemeldinger på både rittet og løypa, og utgavene etterpå er alle blitt utsolgt i god tid før rittet.

Gran Fondo Strade Statskog ble startet av Namdalsavisa og Statskog, i forbindelse med at Namdalsavisa feirer sitt 100-årsjubileum i 2017. Andre samarbeidspartnere er Arctic Race of Norway, Namsos kommune, Trøndelag fylke, Statnett, Amfi, Namsos sykkelsenter, Care Steinkjer, Træn Namsos og Høylandet Auto. Teknisk arrangør er Namdal sykkelklubb i samarbeid med Sunnan Cykleklubb.

Høydepunkter fra rittet 2018