Praktiske opplysninger

Dette er det dere trenger å vite om løypa og de praktiske tingene rundt Gran Fondo Strade Statskog:

Starten er ved Amfi i Steinkjer. Der blir det utdeling av startnummer fra klokken 09.00 rittmorgenen lørdag 4. september. Det vil også være utdeling av startnummer ved G-sport i Namsos på Amfi-senteret i dagene før rittet. Vi oppfordrer alle som kan til å hente ut startnummer på forhånd.

NB: Det kan bli koronarestriksjoner også i 2021 – dette er den generelleinfoen som gjelder hvis rittet går som normalt uten restriksjoner. 

Tidtaking skjer elektronisk med EQ-timing – du får en klisterlapp som settes på hjelmen, og to startnummer som festes på trøya med sikkerhetsnål, for målfoto.

Buss til startområdet går fra Namsos skysstasjon, på kaia i Namsos, klokken 0800. Innlasting i egen skapbil for transport av sykler skjer fra klokken 0730. Vi har pledd til å dekke over sykler, trenger du mer polstring kan du ta med en egen pappeske hvis du ønsker. Alle får utlevert en egen bagasjetag med startnummer som kan festes på bagasje du ønsker å frakte tilbake til målområdet.

Returbuss går fra samme sted i Namsos til Steinkjer klokken 1600. Siste frist for å kjøpe bussbillett er tirsdag før rittet klokken 23.59. Dette gjøres på Min Side i eqtimining.no

Starten er klokken 10. Det er fellesstart og nøytral start med masterbil de første fire kilometer, ut av Steinkjer sentrum.

Rittet er et turritt som arrangeres som landeveisritt, etter UCI og Norges Cykleforbunds regler. Se sykling.no for detaljer.

Du må forholde deg til vanlige trafikkregler underveis, deler av løypa er åpen for biltrafikk. Det er ikke tillatt med egne følgebiler.

Det er skilting og vakthold underveis, følgebil foran og bak, løypepatruljer fra Røde Kors og egen oppsamlerbil for de som eventuelt må bryte. Vi kan ikke tilby egen servicebil i år på grunn av koronarestriksjoner. Du må være forberedt på å klare mindre reparasjoner og punkteringer selv. Vi anbefaler at du er utstyrt for å takle minst to punkteringer.

Det er to søppelsoner der du kan kaste tomme flasker eller avfall.  Disse sonene blir før Midterfjellet og før Kleiva. Det er strengt forbudt å kaste avfall andre steder i løypa.

Det er fire mat- og drikkestasjoner underveis – den første på Midterfjellet etter ca. 32 km, den neste i Kleiva, etter 48 km, så en matstasjon i nærheten av Skatlandsstrand etter 70 km.  Familie og venner som ønsker å se rytterne underveis kan kjøre eller sykle opp hit fra Gryta i Namdalseid. Den siste drikkestasjonen er i Bangdalen med ca. 18 km igjen til mål. Det er bare tillatt å kaste avfall i søppelsonene på matstasjonene.

Det er deltakerpremie til alle, og vinnertrøye til alle klassevinnere. På grunn av koronarestriksjoner blir det ingen vanlig premieutdeling – premier vil bli tilsendt. Deltagerpremier hentes ved målgang.

Vi har også har en egen uhøytidelig klatrekonkurranse – Rema 1000 Strade Statskog K.O.M. Den går fra bunnen av Kleiva opp fra Veldamelen, nesten til toppen, 2,5 km med 11 prosent i snitt stigning.  Tidtaking her vil være basert på Strava-registrering. Bakken ligger allerede ute på Strava som et eget segment, så du kan allerede nå sjekke den ut.

Løypa går de første 17 kilometrene på fin asfalt, fra Steinkjer til Binde. Derifra over til Sunnan er det et grusparti som starter med en liten kneik.

Totalt er det 45 kilometer med grusvei og 55 kilometer med asfalt.

Hele løypa finner du her på Strava: https://www.strava.com/segments/15698244

Der har vi også lagt inn alle gruspartiene som egne segmenter – med rangering etter vanskelighetsgrad, fra * som det letteste, til ***** som det mest krevende. Det er ingen tekniske partier, men det er et grusparti på seks kilometer ved Kvinnvatnet som er en blanding av noen skarpe småsteiner og kjerrevei.

Nedkjøringen fra Midterfjellet kan være skummel, spesielt med smale dekk, ta hensyn her. Det er også fire trebruer med langsgående planker der det kan være mulig å sette fast hjulet hvis du har smale dekk. Vær obs på dette.

Det siste gruspartiet på 1,2 km inn til Namsos sentrum går på en nedlagt jernbanelinje, og gjennom to tuneller. Her vil det ikke være plass til to i bredden eller til å passere. For å komme inn på jernbanelinja er det en 90 grader sving der du må stoppe nesten helt opp. Det vil være vakthold her, følg instruksjonene og vær på vakt. Vær også obs på at jernbaneskinner blir svært glatte hvis det blir regn.

Målgangen i 2021 blir utenfor Namsos storsenter, det er premieutdeling og speakertjeneste, samt mulighet til å kjøpe mat og drikke.

Det er begrenset med garderobekapasitet ved målgang. Vi oppfordrer til å ta med en sekk med tørt tøy, som kan sendes med bilen som går fra start til mål. Sekken vil stå i målområdet.

Følg med på vår Facebook-side, der blir det lagt ut videoer og oppdateringer om løypa.

https://www.facebook.com/stradestatskog/